Rosenkavalier 2010

“Mezzosopraan Karin Strobos steekt boven iedereen uit”
Bela Luttmer- De Volkskrant

(…)Maar de grote troef van deze “Rosenkavalier” is Karin Strobos, die in de travestierol van Octavian geen moment enig ongemakkelijkheid oproept, integendeel. Strobos kleurt ook vocaal geweldig in muzikale hoogtepunten als het slotduet. Je kunt Miranda van Kralingen er alleen maar om bewonderen; met haar keuze voor jonge Nederlandse zangers neemt ze risico, maar biedt ze ook kansen, en soms dus met groots resultaat.
Mischa Spel, NRC Handelsblad

(…)” Dat beide scènes zo overtuigen ligt voor een groot deel aan de Octavian van mezzosopraan Karin Strobos. Hart, ziel en zaligheid ligt er in deze geweldige stem en persoonlijkheid. Er ligt een grote carrière in het verschiet voor Strobos. (…)” Mocht Magdalena Kozena onverhoopt uitvallen, dan hebben ze met Strobos een Octavian van internationale allure(…)
Peter van der Lint, Trouw

(…) Werkelijk subliem is Karin Strobos als Octavian. Ze zingt en acteerd frank en vrij, met een ontwapenende directheid(…)
Thiemo Wind, De Telegraaf

(…)De Nederlandse mezzosopraan Karin Strobos debuteert in de moeilijke titelrol van Octavian, de grootste mezzorol van Strauss. Zij is geloofwaardig als de jongen van zeventien jaar en twee maanden. Gepassioneerd toont zij diens superieure edelheid en mannelijke kracht. Met haar intense expressie en stralende stem, die nergens forceert en altijd vrij klinkt, betovert Karin Strobos het publiek.
Mark Duijnstee, operanederland.nl

Strobos siert Opera Zuids Rosenkavalier (…)Ik zag een productie met grote rollen, kleine rollen, maar in elk geval géén matige rollen. En er was Karin Strobos. Als ze op het podium verschijnt, gebeurt er iets. Ze is niet lang en niet breed, maar heeft een aanwezigheid die meteen aangenaam is. Haar mezzostem klinkt warm. En van de vooraf gemelde verkoudheid was niets te merken. Ik ken geen andere operazangeres die zo’n vanzelfsprekende en ongemaniëreerde stijl van zingen en acteren heeft. Ze is stoer als Octavian, bijna kwetsbaar als ze de als meisje verklede Rosenkavalier speelt bij de ontmoeting met baron Ochs auf Lerchenau en ze is ravissant in haar zilveren outfit in de slotscène.
Francois, Place de l’opera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>